WORLD POKER TOUR® DEBUT WPT® PRIME DENGAN TIGA PERHENTIAN DI ASIA PADA 2022
Uncategorized

WORLD POKER TOUR® DEBUT WPT® PRIME DENGAN TIGA PERHENTIAN DI ASIA PADA 2022

Evolusi Jelajah Poker Dunia ® diteruskan dengan pelancaran WPT® Prime, yang menggandingkan pengalaman kejohanan poker terulung bagi perhentian Jelajah Utama WPT dengan pembelian berpatutan yang boleh diakses oleh lebih ramai pemain di seluruh dunia.

Sama seperti pemain Jelajah Utama, pemain WPT Prime boleh mengharapkan jam aksi, trofi pemenang dan liputan acara yang mendalam daripada pasukan kandungan digital WPT. Acara Utama WPT Prime juga akan menyumbang kepada papan pendahulu Pemain Terbaik WPT, yang akan memberikan hadiah $30,000 pada penghujung Musim XX.

“Usaha berterusan kami untuk meningkatkan pengalaman kejohanan langsung WPT akan memberi manfaat kepada lebih ramai pemain berbanding sebelum ini semasa Musim XX,” kata Cathy Zhao, yang, sebagai Pengarah Kanan Pengurusan Jelajah Global, telah menyelia pembangunan dan pelaksanaan produk Prime. “WPT Prime ialah penjelmaan matlamat kami untuk memberikan pengalaman kejohanan poker yang terbaik kepada pemain di mana-mana sahaja, dan hubungan kukuh kami dengan rakan kongsi global kami akan meningkatkan pengalaman WPT di seluruh dunia.”

Pelancaran WPT Prime bermakna persaraan jenama WPTDeepStacks™, yang bermula pada 2014 dan akan tamat secara rasmi pada pertengahan 2022 berikutan kesimpulan WPTDeepStacks Amsterdam, Sydney dan Thunder Valley.

WPT Prime membuat penampilan sulung dengan trio acara di Asia pada tahun 2022, menguatkan jadual kejohanan langsung yang akan datang di salah satu pasaran paling hangat dalam industri poker. Pemain dari seluruh dunia akan menghadiri acara WPT Prime di Vietnam, Kemboja dan Taiwan tahun ini, menonjolkan kembali acara yang berjaya di seluruh benua sebelum ini.

“Sebagai sambutan ulang tahun 20 tahun kami, kami sangat teruja kerana dapat menyampaikan pengalaman WPT Prime berkualiti tinggi di rantau Asia Pasifik,” kata Angelica Hael, VP Pengurusan Pelancongan Global. “Ketika kami mengumumkan lebih banyak acara Musim XX kami di seluruh dunia selepas tempoh yang bergelora, kami benar-benar gembira dapat kembali ke Vietnam, Kemboja dan Taiwan. Sekarang sempadan antarabangsa dibuka, layanan luar biasa Crown Poker Club, NagaWorld Integrated Resort dan Chinese Texas Hold’em Poker Association sekali lagi akan dipamerkan untuk pemain serantau dan global.”

Perhentian pertama adalah di Vietnam, di mana pemain akan bertanding di Crown Poker Club di Hanoi dari 19 – 30 Mei*. Siri ini diketuai oleh acara utama Result HK VND25,000,000 ($1,100 USD), kejohanan lima hari yang akan diadakan pada 26 – 30 Mei.

Acara seterusnya adalah di Kemboja, di mana WPT, dengan kerjasama Connaissance Management Group, akan menganjurkan siri kejohanan di NagaWorld Integrated Resort yang berprestij di Phnom Penh dari 11 – 23 Ogos. Siri ini akan ditandai dengan pembelian $1,100 USD acara utama dari 18 – 22 Ogos. WPT sebelum ini menganjurkan kejohanan poker langsung terbesar di Kerajaan Kemboja pada November 2019, di mana kumpulan hadiah $727,500 hampir tiga kali ganda jaminan $250,000.

Acara WPT Prime ketiga di Asia untuk 2022 akan diadakan di Taiwan di Chinese Texas Hold’em Poker Association (CTP) di Taipei dari 11 – 21 November. Acara utama belian TWD30,000 ($1,077 USD) berlangsung November 17 – 21.

Dalam satu lagi tambahan menarik untuk acara WPT pada 2022, semua perhentian WPT, kedua-dua WPT Prime dan WPT Main Tour, akan menampilkan pertandingan untuk Pemain Festival menggunakan sistem pemarkahan proprietari yang akan diumumkan tidak lama lagi. Setiap POF mendapat trofi untuk menandakan kemenangan mereka serta hadiah tambahan.

Acara WPT Prime tambahan akan ditambahkan pada jadual Musim XX dalam minggu dan bulan akan datang. Untuk maklumat lanjut, lawati WPT.com .

* Tarikh-tarikh ini tertakluk kepada negara membuka sepenuhnya sempadannya kepada pelancong.

 

HUBUNGI MEDIA

Lance Bradley lance.bradley@wpt.com

MENGENAI WORLD POKER TOUR®

World Poker Tour® (WPT®) ialah nama utama dalam permainan dan hiburan yang disiarkan di televisyen antarabangsa dengan kehadiran jenama dalam kejohanan berasaskan darat, televisyen, dalam talian dan mudah alih. Inovasi terkemuka dalam sukan poker sejak 2002, WPT mencetuskan ledakan poker global dengan penciptaan rancangan televisyen yang unik berdasarkan siri Togel SDY kejohanan poker bertaruh tinggi. WPT telah disiarkan secara global di lebih daripada 150 negara dan wilayah, dan kini sedang menghasilkan musim ke-19, yang disiarkan di Bally Sports di Amerika Syarikat. Musim XIX WPT ditaja oleh ClubWPT.com. ClubWPT.com ialah tapak keahlian dalam talian unik yang menawarkan akses dalaman kepada WPT, serta kelab poker berasaskan loteri yang tersedia di 43 negeri dan wilayah di seluruh Amerika Syarikat, Australia, Kanada, Perancis dan United Kingdom. WPT juga mengambil bahagian dalam peluang lesen, perkongsian dan penajaan jenama strategik. Untuk maklumat lanjut, pergi ke WPT.com.