Tapak Perjudian Dalam Talian Bet-At-Home Kehilangan Lesen UK Atas Pelanggaran Peraturan
Toto

Tapak Perjudian Dalam Talian Bet-At-Home Kehilangan Lesen UK Atas Pelanggaran Peraturan

kerana ia menjalankan semakan di bawah Seksyen 116 Akta Perjudian 2005. Semakan dan penggantungan seterusnya timbul daripada kebimbangan bahawa keluaran macau aktiviti yang dilakukan pengendali melanggar undang-undang dan tidak mengikut syarat lesen mereka. Oleh itu, pengawal selia menentukan bahawa Bet-at-home tidak sesuai untuk berkhidmat sebagai pengendali yang sah.

Dakwaan tanggungjawab sosial dan kelemahan anti-pengubahan wang haram adalah “pertimbangan utama” dalam keputusan untuk menggantung lesen. Oleh itu, mengikut seksyen 118 Akta, yang mengawal penggantungan, UKGC mengambil tindakan. Sehubungan itu, penggantungan itu berkuat kuasa serta-merta.

Pemain Harus Mengeluarkan Dana
Walaupun platform tidak lagi boleh beroperasi secara sah di UK, dana pemain dilindungi buat masa ini. Bet-at-home.com Internet Limited, yang mengendalikan SGP Result bet-at-home.com, bet-at-home.co.uk, dan uk.bet-at-home.com, perlu membenarkan pemain mengakses akaun mereka dan membuat pengeluaran.

Bet-at-home tahu hari ini akan tiba. Ia menggantung program gabungannya di UK awal minggu ini, menghapuskan saluran pemasaran tunggalnya di sana.

Bagaimanapun, menurut Ketua Pemasaran Alessandro Manzella, platform itu tidak berniat untuk keluar dari pasaran UK. Dia membuat komen kepada iGaming Business sebelum pengumuman penggantungan, tetapi tidak menyatakan sama ada platform itu kini akan mempertimbangkan semula.

UKGC tidak memberikan butiran khusus tentang sebab penggantungan itu. Bagaimanapun, ia menambah bahawa ia akan terus menjalankan semakannya. Ini boleh membawa kepada pembatalan kekal lesen atau denda untuk pelanggarannya .

Bet-at-home Mempunyai 12 Bulan yang Kasar
Tahun lalu amat sukar pada platform permainan dalam talian. Oktober lalu, ia keluar dari pasaran Austria kerana beroperasi di sana tanpa lesen. Pemain memfailkan tuntutan mahkamah untuk mendapatkan bayaran balik untuk kerugian mereka, yang Bet-at-home berkata boleh menyebabkan kerugian sebanyak 40% daripada keuntungan daripada kerugian tersebut.

Platform pada mulanya cuba untuk kekal dalam pasaran, dengan alasan bahawa Kasino Austria mempunyai “monopoli haram.” Walau bagaimanapun, kegagalan Pengeluaran Sydney untuk mematuhi peraturan, walaupun ia salah, jarang menghasilkan keputusan yang diingini. Kindred mengetahuinya baru-baru ini di Norway.

Kemudian, senario serupa muncul di Switzerland. Syarikat itu menyaman Lembaga Perjudian Persekutuan Switzerland dalam usaha untuk mendapatkan akses sebagai pengendali asing. Tetapi mahkamah menolak saman itu.

Bet-at-home juga telah mengalami masalah dalam pasaran Belanda dan Jerman. Hasil daripada terbitan berterusan, pendapatan suku pertamanya menyaksikan penurunan tahun ke tahun sebanyak 54.1% kepada hanya €14.0 juta (AS$15 juta). Ia pasti akan jatuh lebih banyak lagi dengan penggantungan lesen UKnya.