MITOS VEGAS DIBUTUHKAN: Roy (daripada Siegfried &) Meninggal Dunia pada 1988 dan Digantikan Secara Rahsia
Toto

MITOS VEGAS DIBUTUHKAN: Roy (daripada Siegfried &) Meninggal Dunia pada 1988 dan Digantikan Secara Rahsia

Mungkinkah Siegfried & Roy telah meletakkan ilusi muktamad kepada peminat mereka? Menurut mitos popular yang mengelilingi duo silap mata kelahiran Jerman itu, Roy Horn telah digantikan oleh seorang yang serupa sebelum Togel SGP pelancaran pertunjukan lama mereka di Mirage Las Vegas pada tahun 1990.

Harimau Siegfried Roy
Siegfried Fischbacher dan Roy Horn bergambar dengan harimau yang tidak dikenali pada tahun 1990. Fischbacher meninggal dunia akibat kanser pankreas pada usia 81 tahun pada tahun 2021, hanya lapan bulan selepas Horn meninggal dunia akibat komplikasi COVID pada usia 75 tahun. Tetapi mungkinkah Horn yang mati itu boleh menjadi pengganti? (Imej: Facebook/Siegfried & Roy)
Menurut mitos, Fischbacher menggantikan Horn selepas dia meninggal dunia akibat penyakit yang mengerikan dalam usaha untuk mengekalkan perbuatan terkenal itu yang menjana $45 juta setahun. Dalam cerita ini, Fischbacher menggantikannya dengan adik sepupu Horn. Dia merawat “Roy 2” untuk kursus kemalangan dalam latihan haiwan dan ilusi, memberinya secebis aksi kedua-dua mereka, dan menyuruhnya menjalani pembedahan kosmetik untuk kelihatan lebih seperti Horn.

Siegfried & Roy memikat hati penonton Las Vegas selama 36 tahun dengan melakukan silap mata yang rumit dan berbahaya bersama kucing besar. Helah ini sangat berbahaya sehingga Horn hampir mati di atas pentas ketika membuat persembahan pada tahun 2003. Kecederaan yang dialaminya akibat digigit di leher oleh harimau putih bernama Mantacore, yang termasuk teropong remuk dan lumpuh separa, menamatkan kerjaya mereka.

Tetapi beberapa ahli teori konspirasi masih percaya ini adalah tragedi kedua yang menimpa perbuatan itu.

Pembohongan Harimau
“Mitos itu tersebar luas,” kata Mike Weatherford, penulis hiburan untuk Las Vegas Review-Journal dari 1987 hingga 2017. “Kebanyakan teori konspirasi mempunyai beberapa unsur kebolehpercayaan, dan ini didorong oleh permainan mereka di Jepun semasa Mirage sedang dibina , yang akan memberi mereka masa untuk memecah masuk sepupunya atau sesiapa sahaja,” kata Weatherford.

Bukannya Shirley MacLaine pernah menjadi pengukur yang boleh dipercayai untuk perkara yang benar, tetapi Weatherford masih ingat semasa mengadakan temu bual 1990 dengan pelakon itu di mana dia 100% menyokong mitos itu.

Dia juga berkata dia mengenali seseorang yang telah menghadiri pengebumiannya,” kata Weatherford, sambil menambah dia tidak ingat sama ada dia boleh mengekalkan muka lurus atau tidak.

Pada satu ketika, RJ juga melihat wajar untuk menerbitkan penafian dari Pejabat Koroner Daerah Clark bahawa sijil kematian pernah ditulis untuk Horn.

Penipu selebriti tidak sepenuhnya dikenali untuk menunjukkan perniagaan. Beli tiket ke Gallagher komik prop pada masa itu, dan anda boleh melihat sama ada yang sebenar, Leo Gallagher, atau adik lelakinya, Ron Gallagher. (Leo akhirnya menyaman abangnya kerana melanggar tanda dagangan dan pengiklanan palsu, dan menang.)

Tetapi penggantian borong selebriti A-list, baik di tempat awam dan peribadi, melampaui ini. Malah, ia adalah tidak masuk akal.

Sekiranya masih ada keraguan di luar sana, Weatherford berkata Horn melihat dan menyambutnya di belakang pentas selepas persembahan Siegfried & Roy di Dewan Muzik Radio City pada September 1989, yang pastinya bukan perkara mudah untuk pengganti.

Pemahaman mitos
Mitos pengganti Roy mendapat tarikan kerana ia menyeronokkan untuk membuat spekulasi. Akhirnya, peminat berasa dibiar untuk mengetahui rahsia tentang satu perbuatan yang telah menutup penutup yang begitu ketat dalam kehidupan SDY Hari Ini peribadi mereka. Mereka mencari petunjuk dalam foto publisiti pasangan itu dan semasa pertunjukan mereka. Sesuatu seolah-olah “luar” tentang Roy, ada yang berkeras. Dia bertindak pelik. Dia nampak lain. Ia sama seperti khabar angin “Paul sudah mati” yang melanda Paul McCartney pada masa perpisahan The Beatles pada 1969.

Saya pergi ke YouTube dan melihat beberapa gambar awal Roy pada zaman mudanya dan membandingkannya dengan gambar Roy sekarang — mereka jelas BUKAN lelaki yang sama!!!!” seorang wanita bernama Cheryl mengulas di bawah artikel internet tentang mitos pada masa itu.

Sudah tentu, pembedahan plastik untuk kelihatan lebih muda daripada 46 tahun adalah sebab yang lebih munasabah untuk sebarang penampilan berbeza yang Totobet HK mungkin Roy lakukan pada masa itu, dan juga sesuatu yang tidak pernah dilakukan oleh pasangan peribadi itu.

Ini juga bukan satu-satunya mitos yang mengelilingi lelaki sihir legenda. Podcast 2020, Wild Things: Siegfried & Roy, berteori bahawa serangan harimau 2003 adalah percubaan pembunuhan — sama ada oleh aktivis haiwan, pengganas atau homofob dalam penonton yang melakukan sesuatu untuk mencetuskan Mantacore dengan sengaja.

“Siegfried & Roy sentiasa lebih besar daripada kehidupan dan tidak pernah dilihat sebagai orang sebenar,” kata Weatherford. “Saya rasa ada kelemahan sekali-sekala untuk itu.”